preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

Izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi: Zahtjevi za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi mogu se predati putem e-pošte na adresu ured@os-dtadijanovica-petrinja.skole.hr  ili osobno u tajništvo škole radnim danom od 09:00 do 14:00 sati. 

Duplikat svjedodžbe izdaje se na obrascu koji je isti kao i obrazac originalne svjedodžbe, a ako škola više ne posjeduje originalni obrazac izdaje prijepis ocjena na praznom papiru s podacima iz matične knjige učenika, ovjeren od strane ravnatelja.

Osobe koje nisu u mogućnosti osobno zatražiti ili  doći  po duplikat/prijepis svjedodžbe trebaju osobi koja će podići duplikat/prijepis dati ovjerenu punomoć.

Sukladno Zakonu o općem upravnom postupku, duplikat/prijepis svjedodžbi se izdaje najkasnije u roku od 15 dana od dana podnošenja urednog zahtjeva.

Izdavanje potvrda o statusu učenika:  Zahtjevi za izdavanje potvrda o statusu učenika mogu se predati putem e-pošte na adresu ured@os-dtadijanovica-petrinja.skole.hr ili osobno u tajništvo škole radnim danom on 09:00 do 14:00 sati.

Napominjemo kako se potvrde mogu preuzeti i iz aplikacije e-Dnevnik.kojom je omogućeno izdavanje potvrda o trenutnom statusu školovanja za učenike osnovnih škola.

Prijava se vrši AAI identitetom (za učenike, podaci kojima ulazite u e-Dnevnik) ili pristupnim podacima u sustavu e-Građani (roditelji preko ePass korisničkog imena i lozinke, bankovnih tokena ili mobilnih aplikacija, smart kartica, elektroničke osobne iskaznice – eOI itd.)

Korisnik s desne strane, u izborniku, može uz ostale podatke, vidjeti i novu rubriku Ispis potvrda. Odabirom navedene rubrike otvara se sučelje gdje se bira ime učenika i svrha dobivanja potvrde (u padajućem izborniku).

Potvrdu je moguće generirati u svrhu dokazivanja da je učenik u aktualnoj školskoj godini upisan u program i razred, odnosno da ima status redovitog učenika. Tako se naprimjer potvrde mogu dobiti u svrhu:

  • ostvarivanja prava na učenički prijevoz
  • ostvarivanja prava na dječji doplatak
  • smještaja u učeničkom domu
  • stipendiranja
  • ostvarivanja prava na socijalnu pomoć
  • i drugo.

Potvrde se spremaju u mapu Moje potvrde i od tamo se mogu ponovno dohvaćati.

Potvrde su elektronički potpisane i zamjenjuju u potpunosti potvrde iz škole u svim pravnim poslovima. Ova potvrda vrijedi u digitalnom obliku (pravovaljana je), ali i kao isprintani dokument do 3 mjeseca. 
 

Zahtjev za izdavanje duplikata/prijepisa svjedodžbi i potvrda o statusu učenika nalazi se u privitku. Zahtjev je potrebno predati vlastoručno potpisan. 

 

 

TražilicaKalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


E- dnevnik

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju