preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

OBAVIJESTI I INFORMACIJE O UPISU U PRVI RAZRED 

Poštovani roditelji,

u tijeku je proces elektroničkih prijava za upis. Roditelji koji ne mogu samostalno obaviti proces prijave, trebaju se javiti stručnim suradnicama (socijalnoj pedagoginji ili pedagoginji). Budući da imamo i drugih zaduženja i radnih obveza, koje su planirane u točno određeno vrijeme, molimo Vas da nas kontaktirate e-mailom kako bismo dogovorili vrijeme kada Vam se možemo posvetiti. Na taj način ćemo spriječiti Vaše evantualno duže čekanje, a isto tako nas ne ometate u obavljanju drugih poslova. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

Ivana Mašić, stručni suradnik pedagog savjetnik

___________________________________________________________________________

ISPITIVANJE PSIHOFIZIČKOG STANJA DJETETA RADI UPISA U 1. RAZRED

- razgovori će se održavati od 08. travnja; stručna suradnica pedagoginja će vas kontaktirati radi termina

PRIJAVA ZA PREGLED KOD ŠKOLSKE LIJEČNICE

utorak, 19.03.2024.: 8.30 - 13.00

srijeda, 20.03.2024.: 8.30 - 13.00

četvrtak, 21.03.2024.: 13.00 - 16.00

U navedenim terminima roditelj treba doći u ambulantu školske medicine (Vlatka Mačeka 47, Petrinja, 2.kat) sa zdravstvenom iskaznicom djeteta gdje će dobiti detaljne upute o terminu pregleda i dokumentaciji koju treba donijeti na sam pregled. Prilikom prijave za termin, dijete ne mora dolaziti. Ukoliko je roditelj spriječen, umjesto njega to može obaviti neka druga osoba uz zdravstvenu iskaznicu djeteta. Iznimno, u slučaju dodatnih pitanja, možete se obratiti školskoj liječnici na broj: 099/829-0474.

______________________________________________________________________________________________________________________

U 1. razred osnovne škole upisivat će se djeca koja do 1. travnja 2024. godine navršavaju šest godina života odnosno djeca rođena u razdoblju od 1. travnja 2017. do 31. ožujka 2018. godine.

Iznimno, za dijete koje će do kraja tekuće godine navršiti šest godina života, a nije školski obveznik, roditelj može najkasnije do 31. ožujka tekuće godine podnijeti zahtjev za upis preko sustava e Građani: https://osnovne.e-upisi.hr. 

_____________________________________________________________________________________________________

Obavijest roditeljima izvan upisnog područja 

Učenik se može upisati u prvi razred osnovne škole kojoj ne pripada prema upisnom području. Odluku o upisu učenika u osnovnu školu kojoj ne pripada prema upisnom području donosi Upravni odjel za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo Sisačko-moslavačke županije. Roditelj se mora javiti isključivo na e-mail adresu:

ana.posavec-sostaric@smz.hr s podatcima: ime i prezime djeteta, OIB, datum rođenja, ime majke i oca, adresa prebivališta, navesti školu kojoj dijete pripada prema upisnom području i školu koju dijete želi upisati.

_____________________________________________________________________________________

Prijevremeni upis u prvi razred svoga djeteta može zatražiti roditelj za dijete koje će do kraja 2024. godine navršiti šest godina života. Zahtjev se podnosi preko aplikacije: https://osnovne.e-upisi.hr, najkasnije do 31. ožujka 2024. godine. Mišljenje stručnog tima predškolske ustanove o psihofizičkom stanju djeteta i popunjeni Obrazac 6., potrebno je dostaviti Upravnom odjelu SMŽ mailom (sasa.sucevic@smz.hr) Po uredno podnesenom zahtjevu nadležni Upravni odjel će uvrstiti dijete na popis djece za osnovnu školu kojoj dijete pripada prema upisnom području. Prijevremeni upis odobrit će se djetetu na temelju rezultata psihološkog testiranja i mišljenja Stručnog povjerenstva škole (Obrazac 4.a).

Odgodu upisa u prvi razred osnovne škole može zatražiti Stručno povjerenstvo škole nakon provedenog postupka utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta. Prijedlog i mišljenje za odgodu upisa dostavlja nadležnom Upravnom odjelu na Obrascu 4. a. Dijete kojem je odgođen upis u prvi razred osnovne škole, sljedeće godine bit će uvršteno na popis školskih obveznika radi ponovnog utvrđivanja psihofizičkog stanja.

Privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred ostvaruje dijete kojemu je zdravlje teško oštećeno ili ima višestruke teškoće. Zahtjev za privremeno oslobađanje od upisa u prvi razred roditelj podnosi preko sustava https://osnovne.e-upisi.hr. Osim zahtjeva roditelj dostavlja i medicinsku dokumentaciju o zdravstvenom i razvojnom stanju djeteta, te nalaz, odnosno mišljenje jedinstvenog tijela vještačenja.

Tražilica



Kalendar
« Travanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
Prikazani događaji


E- dnevnik

Oglasna ploča




preskoči na navigaciju