preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Vijesti

Terenska nastava učenika 6. razreda - Požega i Pleternica

U četvrtak, 18.4.2024. učenici 6.a, 6.b i 6. MOŠ su u pratnji vjeroučiteljice, časne sestre Marije Medved i razrednica M. Rimay, A. Žitković i J. Radišić  obišli  Katedralu sv. Terezije Avilske u Požegi, Svetište Gospe od Suza u Pleternici, Interpretacijski centar Terra Panonica u Pleternici te ručali na ranču Čondić kraj Pleternice gdje su se učenici i rekreativno družili do povratka kući. Više o sadržaju terenske nastave pročitajte u nastavku u izvještaju Tiane Šunić, učenice 6.b razreda, uz fotografije Tomislava Boltužića, učenika 6.a.


Učenici 6. razreda OŠ Dragutina Tadijanovića i PŠ Mošćenica uputili su se na drugu terensku nastavu ove godine u Požegu. U Požegi vjera je jedna od bitnijih stvari, a posebno se ističe katoličanstvo što se savršeno vidi u Katedrali sv. Terezije Avilske. Učenici su o vjeri naučili mnogo toga. Znak trokuta s okom u sredini predstavlja Božje oko, a također su saznali i da su orgulje majka instrumenata koje su imali prilike čuti.
Učenici su također naučili i mnogo o Požeškoj biskupiji (njezinoj prošlosti i zanimljivostima), npr.  crkvu Terezije Avilske sagradila je carica Marija Terezija.
Potom su posjetili Pleternicu i Svetište Gospe od Suza, a iznenađenje na kraju bio je stol pun slastica koje su tamo pripremljene.
Učenici su osim vjerski važnih područja posjetili Terra Panonicu (interpretacijski centar) u kojoj su gledali 15 minutni film. Nakon što su učenici pogledali film, učili su o panonskim životinjama te poslije toga riješili kviz za provjeru znanja. Učenicima je doduše najzanimljiviji VR s kojim su “upali” u Panonsko more. Šetnjom kroz park, učenici su se na Poučnoj stazi upoznali s panonskim životinjama i biljkama, a vožnja vlakićem Terra Panonice vratila ih je u djetinjstvo.
Ranč Čondić bio je velika stvar za učenike 6. razreda koji vole životinje, a hranu koju su imali za ručak jeli bi i najizbirljiviji. Osim životinja i hrane bila je i nogometna utakmica, a put kući bio je popraćen popularnom glazbom.

Tiana Šunić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Mašić   datum: 25. 4. 2024.

Tražilica

Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


E- dnevnik

Oglasna ploča
preskoči na navigaciju